Обратно към категорията

От минус 3 до плюс 30 градуса през април

Добавено на: 01.04.2023 09:20
   

Април ще започне със сравнително топло време, но още в първата вечер от месеца – нощта срещу 2 април, през страната ще премине студен фронт, с който от запад на изток ще паднат валежи. Тогава ще се понижат и температурите, но ще се запазят в близки до обичайните стойности за месеца.

В началото на първото десетдневие по-често ще имаме значителна облачност и валежи. Следващото понижаване на температурите ще бъде около 4-5 април, когато не е изключено на места в планините да паднат снеговалежи. В края на десетдневието се прогнозира затопляне, с което температурите ще се доближат отново до климатичните норми.

След 10 април времето отново ще е предимно облачно, с чести валежи от дъжд и немного високи температури. Около средата на второто десетдневие вероятността за превалявания ще намалява и времето ще започне да се затопля до стойности над обичайните за април. През втората половина на периода обаче отново ще има хладни и дъждовни дни.

На сравнително високи температури ще се насладим през третото десетдневие. В първите няколко дни на периода вероятността за пролетен дъжд ще остане висока, но в края на месеца времето ще е ясно и топло.

Най-ниските показания на термометрите ще паднат до минус 2-3 градуса, а най-високите ще са между 25 и 30 градуса. Средната температура през април ще бъде около и над климатичната норма, която в повечето райони на страната е между 10 и 13 градуса. Месечната сума на валежите също ще е в нормата – между 30 и 75 л/кв.м в равнините и от 60 до 100 л/кв.м в планинските райони.

В началото на месеца слънцето ще изгрее в 7:10 часа и ще залезе в 19:52 часа (продължителност на деня: 12 часа и 42 минути). На 30 април слънцето ще изгрее в 6:23 часа и ще залезе в 20:26 часа (продължителност на деня: 14 часа и 3 минути).

Фази на Луната през април:

6 април – пълнолуние

13 април – последна четвърт

20 април – новолуние

28 април – първа четвърт

През този месец ще има общо 23 работни дни. Официални почивни са дните от 14 до 17 април включително, когато са Великденските празници.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!