Обратно към категорията

Митничари откриха недекларирана валута в пружините на матрак

Добавено на: 14.11.2022 14:46
   

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 246 649 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 12.11.2022г. на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която между пружините на матрака на леглото, в шофьорската кабина са открити пачки евро с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 126 110 евро  с левова равностойност 246 649 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално отделение - Свиленград.

Водачът Я.О., на 37 г. – турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.

Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!