Обратно към категорията

Младежи от цялата страна учредяват Национален ученически парламент

Добавено на: 15.04.2022 15:45
   

В Дома на културата „Борис Христов" в Пловдив бе открита Национална среща на ученическите съвети. Организатор е Асоциацията „Голям Брат, Голяма Сестра – България".

В двудневната среща в петък и събота участват млади хора от цялата страна, активно участващи в живота на своите училища, учители и образователни работници, доброволци и активисти в младежки организации и неформални групи, както и представители на институции, отговорни за вземане на решения и формиране на политики в областта на образованието, младежта и децата. 

Според организатори целта на националната среща е да инициира диалог между младите хора и институциите по въпросите за ученическото самоуправление на национално равнище, да отправи препоръки към отговорните лица за институционализиране и признание на ученическите съвети на национално ниво и да сформира единен национален ученически орган (Национален ученически парламент), който да защитава правата, позицията и интересите на всички ученици на местно, национално и международно ниво.

От името на община Пловдив приветствие към участниците отправи Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм. Обръщение към младежите направи и Лена Карналова – изпълнителен директор на асоциация „Голям брат, Голяма сестра - България". Сред гостите на откриването бяха народният представител Ивайло Старибратов, Антоанета Пакова, началник на РУО - Пловдив, Николай Радев, директор на ЕГ „Пловдив" и други. 

Срещата е втора фаза на Проект „Създаване на Национален ученически парламент", целящ подобряването на ученическото самоуправление в България, финансиран по Програма „Еразъм+" на Европейската комисия.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!