Обратно към категорията

Младите са безразлични към изборите, искат стабилна заплата

Добавено на: 07.04.2023 13:22
   

Масово младите хора не се интересуват от политическото бъдеще на държавата. Това показва проучване на социологическата агенция "Тренд", представено на конференцията "Работа за младите, младите на работа", организирана от евродепутата Петър Витанов.

В нея взеха участие редица министри от служебния кабинет - вицепремиерът с ресор еврофондове Атанас Пеканов, образователният министър Сашо Панов, спортният министър Весела Лечева, шефът на правното ведомство Крум Зарков.

Очакването сред младите хора у нас е да получават заплата между 1500-2500 лева месечно. Но при все това: "Интересни са обаче нагласите относно липсата на опит, интересно е, че младите хора не приемат липсата на опит за проблем. С увеличаването на възрастта се забелязва, че се повече хора смятат, че заради липсата на опит младите хора не могат да си намерят работа", представи акцентите от проучването Евелина Славкова, социолог от "Тренд".

Масово мнението на гражданите (66%) е пък, че младежите, започващи работа, трябва да имат връзки, за да започнат на добра позиция кариерното си развитие. Не са доволни (60%) и от качеството на образование.

Източник: news.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!