Обратно към категорията

МОН още обмисля как да тества учениците, а връщането след дни не бил разумен вариант

Добавено на: 28.10.2021 13:09
   

Обмислят се няколко варианта за процедурата по тестване на учениците, които ще се обучават присъствено, но разумният срок за връщане на децата от първи до четвърти клас не е следващата седмица. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова пред bTV.

Тя обясни, че е необходимо да приключи обществената поръчка за доставка на щадящите тестове, за да има възможност Министерството на образованието и науката да въведе и да организира процеса на изследване.

"Работим паралелно, за да се види каква е спецификата на тестовете, как ще се правят - дали в класната стая или от родителя, как ще се изхвърлят и какви контейнери ще се използват", обясни заместник-министър Мария Гайдарова.

По думите й въвеждането на масов скрининг сред учениците ще съдейства за осигуряването на безопасна среда в училище.

"Ако се върнат най-малките ученици в клас, за учителите се обмисля или тестове или зелен сертификат, за да се обезопаси максимално учебната среда. Около 30% от общините са на онлайн обучение, като там има ротация", добави още тя.

Зам.-министърът на образованието обясни, че засега не се обмисля затваряне на детските градини, но всичко зависи от заповед на здравното министерство.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!