Обратно към категорията

МОН получи тестове за учениците в още четири области

Добавено на: 10.11.2021 13:44
   

Министерството на образованието и науката получи от Министерството на здравеопазването нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Те ще бъдат разпределени за учениците в начален етап в четири области: Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система. От МОН уточняват, че тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните от МЗ при първата поръчка, резултатите от която бяха обявени на 2 ноември.

Първата доставка от 200 000 теста беше изпратена до училищата в 13 области в страната, включително в София. Благодарение на това десетки хиляди ученици от 1-и до 4-и клас се върнаха в училище днес. Техните родители се съгласиха те да бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19 два пъти в седмицата.

Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути.

Освен учители и непедагогически специалисти, в изследването се включиха десетки доброволци – родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори. МОН благодари за безценната подкрепа на всички тях.

Източник: monitor.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!