Обратно към категорията

МОН въведе "зелен сертификат" за достъп до всичките си сгради

Добавено на: 20.12.2021 11:33
   

След решението на Министерски съвет за въвеждане на зелен сертификат за достъп до сградата, днес от Министерство на образованието и науката (МОН) също обявиха, че въвеждат мярката.

От 24 януари във всички сгради на МОН ще се влиза само със "зелен сертификат" - валиден документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване. Бързият антигенен тест ще е валиден до 48 часа, а PCR тестът - до 72 часа.

Министерството няма да организира лаборатория на своя територия, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Няма да се изисква "зелен сертификат" от деца и от граждани, които идват само до приемната на МОН, за да подават документи.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков издаде заповед, в която регламентира този ред.

Хората, които не могат да се имунизират по здравословни причини, представят медицински документ, който удостоверява това. Служителите на МОН, които нямат "зелен сертификат", ще работят дистанционно, ако задачите им позволяват това, или ще трябва да излязат в отпуск.

Очаква се решението за зелен сертификат за служителите да се въведе във всички министерства, а не само в Министерски съвет, прогнозира пред дни вицепремиерът Борислав Сандов. Той самият също обмисля предприемане на тази стъпка в Министерството на околната среда и водите, на което Сандов е начело. Важно е да се дава пример в обществото да се повиши ваксинацията, заяви вицепремиерът.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!