Обратно към категорията

МОСВ предупреди областни управи и кметове да предприемат мерки във връзка с очаквани интензивни валежи

Добавено на: 19.05.2020 11:03
   

Жълт код за опасно време обяви Националният институт по хидрология и метеорология за утре за 8 области в северозападна България.

Вследствие на интензивни валежи има вероятност от възникване на

поройни наводнения във вечерните часове на 20 май и през нощта на срещу 21 май в горната част на водосбора на р. Струма и в притоците ѝ в Пернишко и Кюстендилско.

Във връзка с прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, по разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров басейновите дирекции на Източнобеломоски, Западнобеломорски и Дунавски райони изпратиха предупреждение до областните управители и кметовете на населени места.

В писмата се предупреждава за предприемане на спешни действия по осигуряване на проводимостта на речните легла и за защита и уведомяване на населението за възможни неблагоприятни последици от вредното въздействие на водите.

През изминалото денонощие водните количества на реките в Източнобеломорския район в по-голяма част от басейна са около и под праговете за средни води. С водни количества около праговете за високи води са само р. Тунджа при гр. Павел баня и р. Марица при с. Радуил, съобщават от екоминистерството в ежедневния бюлетин за състоянието на водите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!