Обратно към категорията

МВР даде ТОЛ системата на прокуратурата

Добавено на: 22.03.2022 13:03
   

Националната полиция ще изпрати в прокуратурата материали от проверката на ТОЛ системата у нас. Според разследващите в случая има данни за престъпление, информира МВР.

Проверката е започнала през месец октомври 2021 г. по сигнал за неправомерни действия от служители в Националното ТОЛ управление.

В хода на проверката е установено, че бивше ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ е сключило договор за мониторинг, експлоатационна поддръжка на взаимодействието между програмните и апаратните ресурси и надграждане с нови функционалности на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние на превозни средства.

Договорът е подписан на 23 декември 2020 г. и е за срок от 60 месеца. Той е в общ размер малко над 136 милиона лева с ДДС.

За първите 24 месеца от влизането му в сила на консорциума, с който е подписан, е платена цена от малко над 2,5 милиона лева на месец, а месечната цена на услугите от началото на 25-ия месец до изтичане на срока на договора е в размер на 2 112 291 лева с ДДС.

Основание за предполагаема от разследващите предпоставка за нанесена щета в особено големи размери на държавния бюджет. В рамките на проверката е констатирано и неизпълнение на договора от страна на изпълнителя. Той не е обучил специалисти и е допуснал подизпълнител да осъществява нерегламентиран съгласно клаузите на договора достъп до данните на системата.

Материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!