Обратно към категорията

МВР предприема специални мерки в дните около Великден

Добавено на: 20.04.2022 11:42
   

В навечерието на Великденските празници – държавата с мерки за сигурността в празничните дни. Засилва се контролът на пътя заради очаквания интензивен трафик, униформените ще следят и за сигурността около храмовете.

До момента от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са направили 1118 проверки в храмове, ресторанти, хотели и хижи.

За Великден са осигурени 29 противопожарни автомобила, които да бъдат на разположение на големите храмове в страната в София, Бургас, Враца, Видин, Пловдив, Шумен, Ловеч, Перник, Монтана, Хасково, Сливен и Смолян.

Георги Толин от ГДПБЗН призова да се внимава, когато се палят свещи по време на празничните дни.

Румяна Борисова от Главна дирекция „Гранична полиция” очаква по-голямо струпване на автомобили по българо-турската граница.

Инсп. Мария Ботева от ГД "Национална полиция" увери, че всички технически средства ще бъдат използвани с цел обезпечаване безопасността по пътищата като отбеляза, че камерите засичат скоростта и в тъмната част на денонощието. Тя подчерта, че освен служители на „Пътна полиция”, тези, работещи в отдел „Охранителна полиция” също ще могат да проверяват водачите на автомобили.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!