Обратно към категорията

Мъжът от Плевен, дал положителна проба за COVID-19, e в добро състояние

Добавено на: 08.03.2020 08:29
   

Мъжът от Плевен, дал положителни проби за COVID-19, е в добро физическо състояние. Преди дни, когато е постъпил в болницата, е бил тежко болен, с усложнения от грип. Именно тогава са му направени рутинните тестове за коронавирус. Взети са му три проби, като две от тях са дали положителен резултат, съобщи NOVA.

Мъжът е бил в контакт с около 14 души персонал от болницата в Плевен. От лечебното заведение уверяват, че всички те са били с предпазни маски и в момента са поставени под карантина.
„Постъпил е в болницата преди три дни, със съмнение за пневмония и вече е в много добро състояние. Той е изолиран, както и един човек, с когото е бил в една стая. Седем лекари, които са контактували с мъжа, също са в отделението под карантина”, обясни говорителят на УМБАЛ „Георги Странски” – Плевен Момчил Цветков.

„Тази нощ е протекло издирване на близките на 27-годишния мъж и всички вече са обхванати. Чакаме резултатите към 10.00 ч.”, добави Цветков.
Ръководството на болницата в Плевен и областната управа ще дадат повече информация за ситуацията в града на брифинг в 10:30 часа.

Медицински сестри от лечебното заведение казаха за, че паника в болницата няма. От днес щели да започнат да слагат медицински маски постоянно, защото досега поставяли предпазните средства предимно в най-тежките отделения. В самата болница носенето им не било толкова задължително. С новите инструкции ще се налага маските да бъдат поставяни навсякъде, дори и извън болницата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!