Обратно към категорията

Наблюдатели от ОССЕ в деня на вота у нас

Добавено на: 02.04.2023 08:21
   

Изборният ден се наблюдава от мисията на Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. През деня ръководителят на мисията Тана де Зулуета ще даде подробности за първите впечатления от деня на вота.

Мисията от наблюдатели за вота пристигна в България още в началото на март, а основният й екип се състои от 11 експерти и 14 дългосрочни наблюдатели. Постепенно към тях обаче се присъединяват множество други експерти, така че наблюдатели ще бъдат разположени в цялата страна, за да следят честността на изборния процес.

В работата си у нас за един месец наблюдателите са провели редица срещи, като във фокуса на вниманието им е прилагането на изборното законодателство, работата на ангажираните с него институции и спазването на избирателните права на гласоподавателите. Предизборната кампания и медийното й отразяване също са в мандата за наблюдение на мисията.

Тъй като в деня на вота всички подробности около заключенията им биха могли да се възприемат като част от кампанията, се очаква днес данните да са на техническо ниво. Първите заключения обаче ще бъдат представени утре на пресконференция. Окончателните резултати от мисията ще бъдат обобщени в доклад.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!