Обратно към категорията

Над 14 000 винетки изтичат в първия ден на 2020 г.

Добавено на: 31.12.2019 11:44
   

В първия ден на Новата година изтича валидността на 14 067 годишни електронни винетки за леки автомобили, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. От там уточняват, че общо над един милион електронни винетки изтичат в първите два месеца на 2020 г. До днес - 31 декември 2019 г., са валидни последните хартиени винетни стикери.

От пътната агенция информират, че и за следващата година цените на е-винетките остават непроменени. Уикенд винетката за леките автомобили е 10 лв., седмичната - 15 лв., месечната - 30 лв., а тримесечната - 54 лв. Годишната остава на цена от 97 лв. 

До въвеждането на тол системата камионите и автобусите с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т ще продължат да ползват е-винетка, не по-късно от 1 март 2020 г., посочват от АПИ. 

За товарните автомобили цените на дневните, седмичните и месечните винетките също остават без промяна.

От АПИ напомнят, че хората, които имат право на безплатна винетка, трябва да подадат заявление в дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес - лично, с писмо или по електронен път с електронен подпис. Социалните служби обработват документите в 7-дневен срок. Агенцията за социално подпомагане изпраща всекидневно обработените заявки на Агенция "Пътна инфраструктура", която издава е-винетката в рамките на следващия работен ден.

От Пътната агенция припомнят, че корекции заради грешно въведени данни в системата не се допускат, затова е необходимо потребителите внимателно да преглеждат и проверяват въведената от тях или от съответния служител информация преди да потвърдят финалното плащане за електронната винетка. Отговорността за попълване на коректна информация за номер на пътното превозно средство, категорията му и периода на валидност на винетката е на собственика или ползвателя му. 

В случай на неправилно декларирани данни се счита, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!