Обратно към категорията

Над 146 хиляди души са получили пакети с храни от първа необходимост

Добавено на: 31.10.2020 13:24
Снимки: БТА
   

Повече от 146 хиляди души са получили пакети с храни от първа необходимост през октомври в рамките на кампания на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от министерството. Кампанията ще продължи до края на ноември.
От 5 октомври досега са раздадени над 100 хиляди пакета с по 16 продукта. Всеки пакет тежи по 23 кг и в него задължително има няколко вида консерви, ориз, спагети, захар, леща, брашно и олио. За пръв път семействата с по трима и повече членове получават по два пакета. Право на този вид подкрепа имат лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане" на различни основания, като в основната целева група са включени и подпомогнатите заради кризата хора.
В края на кампанията броят на подкрепените ще достигне над 470 хиляди души, а раздадените хранителни продукти – 6500 тона, прогнозират от министерството. Помощите се осигуряват и доставят безвъзмездно със средства по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и от държавния бюджет.
БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!