Обратно към категорията

Над 85% от работодателите у нас са готови да наемат украинци

Добавено на: 29.03.2022 10:28
   

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта са посетили, анкетирали и консултирали над 1000 украински граждани до края на миналата седмица. Почти половината от тях са заявили готовност за започнат работа, 65 на сто от тях - веднага, други 20 на сто - в рамките на следващите 6 месеца.

65 на сто от украинците у нас са висшисти, 32 процента със средно образование, но като цяло се предпочита работа в хотели, ресторанти, като продавач-консултанти или касиери.

Предпочитаните области за заетост са Варна, Бургас, София-град, София област, Шумен и Пазарджик, сочи статистиката на трудовата агенция.

208 работодатели също са попълнили до края на миналата седмица анкетите на агенцията по заетостта, обявили са над 1300 работни места, най много в секторите „Информатика“, „Компютърни науки“, „Комуникационна компютърна техника“, „Машинно инженерство“, „Електроника“, „Сценични технологии“ и „Туризъм“.

86 на сто от работодателите са готови да наемат украинци веднага. Всеки трети е готов да осигури квартира, всеки четвърти и транспорт до работното място. И през тази седмица мобилните екипи анкетират пристигналите у нас украински граждани в местата, където те са настанени. Запознават ги с условията на труд и офертите за работа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!