Обратно към категорията

Надзирателите подновяват протестни действия след 10 май

Добавено на: 03.05.2023 11:04
   

Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) взе решение на свое заседание за подновяване на ефективните протестни действия на служителите в затворите и арестите в страната, съобщиха от организацията.

Министърът на правосъдието Крум Зарков е информиран за решението на синдиката, като се отбелязва, че протестите ще започнат след 10 май – „ако преди това няма реакция от негова страна и поиска среща, на която да бъде направен опит за решаване на възникналите въпроси и предотвратяване на ескалацията на напрежение сред служителите в местата за лишаване от свобода, чрез диалог“, посочват синдикалистите.

Основни проблеми, които посочва синдикатът са - нарушаването на задължения на министерството относно правата на служителите за информиране и консултиране, строгите мерки за икономии на всяка цена, зачестяващите случаи на агресия, насочена срещу персонала, работното време и условията на труд, включително неизпълнението на ангажименти на министерството постигнати с предишни правителства.

БТА припомня, че на 25 октомври 2022 г. ССЗБ проведе протест пред сградата на Министерство на правосъдието, недоволството беше породено заради промяна в графика им на работа, след като ведомство започна поетапно въвеждане на 12-часов режим на работа, вместо досегашния 24-часов. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!