Обратно към категорията

НАП погва бензиностанции под прикритие, 6 обекта вече "изгоряха"

Добавено на: 23.08.2022 13:41
   

Националната агенция за приходите (НАП) провери над 60 бензиностанции в цялата стана през изминалия уикенд. Акцията на данъчните е свързана със зачестилите сигнали за нередности при използването на държавната компенсация от 25 ст. за литър гориво, съобщиха от пресцентъра на НАП. Проверките са разкрили общо 6 нарушения в проверените обекти, като е използван метода на скритото наблюдение, съобщава Novini.bg.

В три от бензиностанциите е установено разминаване между наличностите в касата и сумите, които са посочени в дневните финансови отчети. В продължение на 30 минути инспектори под прикритие наблюдавали бургаска бензиностанция, на която заредили 5 автомобила в този период. След наблюдението данъчните извършили проверка, която установила, че номерата на колите, които са вписани за отстъпката от 25 ст., не са зареждали гориво по време на скритото наблюдение. В друг обект пък бил вписан несъществуващ регистрационен номер на автомобил. При проверка във Варна инспекторите се натъкнали на незаконна бензиностанция, която не е била регистрирана по Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

За всички нарушения са съставени актове, като проверките на служителите от „Фискален контрол“ продължават съвместно с Агенция „Митници“.

„Отстъпката от 25 ст. е част от антикризисния пакет и се предоставя като компенсация заради покачването на цените на горивата. Наблюдаваме обектите за зареждане с горива с цел ограничаване на опитите за злоупотреби на гърба на данъкоплатците. Ще бъдем безкомпромисни с всякакви прояви на неспазване на законодателството“, каза зам. изпълнителният директор на НАП Зоя Габровска.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!