Обратно към категорията

НАП спира част от услугите си от 1 до 9 януари

Добавено на: 27.12.2019 08:44
   

В периода от 1 до 9 януари 2020 г. в НАП ще се извършват дейности, свързани с процесите по годишно приключване за 2019г. и превключване работата на информационните системи за 2020 г.

По тази причина от приходната агенция предупреждават, че електронната услуга за подаване на уведомления за трудови договори ще бъде достъпна в периода от 1 до 9 януари, но резултатите от обработката на подадените данни ще бъдат изпращани от НАП поетапно след 10 януари. Справочната информация в този период ще е актуална към 2 януари 2020 г. За тези обстоятелства е уведомена Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

След 10 януари ще започне и приемането на годишните декларации за облагане на доходите и на декларации за облагане с корпоративни данъци. Промяната в началната дата за деклариране на доходите е заради изискване на законодателството, уточняват от НАП.

Регистрираните по ЗДДС лица ще могат да подават справки-декларации и VIES- декларации по ЗДДС чрез е-услугата на НАП от 1 януари, като информацията ще се отрази в справката за задълженията и плащанията след 10.01.2020 г.

За периода от 1 до 9 януари 2020 г. няма да функционира електронната услуга за подаване за заявления за регистрация и дерегистрация по ЗДДС. Тези документи ще се подават на хартиен носител в офиса на НАП по регистрация.

През този период няма да функционират и електронните услуги за подаване на искане за издаване на документ и за потвърждаване на издаден персонален идентификационен код (ПИК).

Плащанията на здравни вноски от граждани в този период ще могат да се извършват само по банков път чрез търговските банки. В случай, че е необходимо удостоверение за възстановени здравно-осигурителни права, обаче, гражданите трябва да отидат в офиса на НАП по постоянен адрес, където ще им бъде издаден хартиен документ.

В периода от 1 до 9 януари 2020 г. информацията за задълженията и плащанията чрез е-услугите на НАП ще бъде актуална към 31.12.2019 г. На 10.01.2020 г. след приключване на дейностите по годишното приключване, данните ще бъдат актуализирани

В последния работен ден на тази година – 31 декември, плащания без такса чрез е-услугата Виртуален ПОС на НАП ще се приемат до 9,00 ч., а плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на НАП могат да се извършват до 13,00 ч.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!