Обратно към категорията

Напрежение в народното събрание, стигна се до физически сблъсък

Добавено на: 01.06.2023 09:49
   

Напрежение в пленарната зала по време на днешното заседание на Народното събрание след декларация на партия "Възраждане". Те отново призоваха "Продължаваме Промяната" да напуснат парламента, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства. От ПП-ДБ контрираха, че те пък са проруска партия. Започна размяна на реплики, които прераснаха във физически сблъсък. 

До ескалация на напрежението се стигна, след като депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков се опитваше да прочете декларация в отговор на такава, прочетена от парламентарната група на „Възраждане“.

Градусът на напрежението се повиши, след като Божанков заяви от парламентарната трибуна посочи, че "въпреки че говореха срещу меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват, че са такива в това отношение",

В пленарната зала се получи суматоха, поради което председателят на парламента Росен Желязков даде 10-минутна почивка.

Депутатите решиха да разгледат утре на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, който според програмата беше първа точка за днес. В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание  от 12 януари,  според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част "енергетика". Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!