Обратно към категорията

Наркопласьори от София, Сливен, Ямбол снабдяват чужденците по морето, твърдят от МВР

Добавено на: 25.11.2019 09:57
   

Спад на престъпленията с наркотици през последния летен сезон, отбелязва МВР. От юли до септември 2019 г. са извършени 20% по-малко престъпления в морските общини. Криминалистите са разкрили 75 от тях, се посочва в справката. От информацията, изнесена от вътрешния министър Младен Маринов става ясно, че от началото на годината в област Бургас са разкрити 10 „лаборатории“ за приготвяне на синтетични наркотични вещества.

Два от случаите, свързани с дрога, бяха безпрецедентни – в първия от тях бе заловена рекордна пратка с кокаин – 75 кг. Тя бе в кашони с банани от Еквадор, стигнала до Бургас с кораб, като пратката е пренатоварена в Италия. Общата стойност на заловените наркотици бе близо 2.6 млн. евро. Вторият случай е в с. Зидарово – разкрита бе плантация с 3 дка канабис, арестувани бяха двама братя. Аналогично в с. Бата бе разкрита през юли друга плантация с 90 кг. суха маса, като тогава в ареста попадна 57-годишен мъж“.

Анализите показват през последните години, че не само Слънчев бряг е уязвимо място, престъпната дейност се простира до Созопол, Приморско и Царево. Наркотични вещества търсят предимно чуждестранни граждани, към тази част на страната се насочват наркопласьори от София, Сливен, Ямбол. Те действат самостоятелно или в групички от 3 души. Голяма част от тях са на възраст между 24-40 години, работят в големи комплекси, заведения и търговски обекти“, поясняват от МВР в отговор на бургаския депутат Диана Саватева.

Оттам подчертават, че в България като цяло няма съществени промени и динамика в този сектор на престъпността. Нивото на употреба е по-ниско, а вътрешният наркопазар е с малък обем спрямо другите европейски държави, с най-голям дял е канабисът, след него са амфетамините.

БНР-Бургас


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!