Обратно към категорията

Нарушения на служители и забавена информация довели до инцидента с мигрантите в Бургас

Добавено на: 03.11.2022 12:35
   

16 служители на МВР са извършили нарушения на служебните си задължения във връзка с инцидента с мигрантите в Бургас, при който загинаха двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев. В това число има и нарушения от страна на ръководни кадри. Докладът за тях е предаден на Окръжна прокуратура - Бургас на 28 октомври и тя ще прецени престъпленията.

Това са резултатите от проверката в структурата на МВР във връзка с фаталния инцидент в морския град, съобщи на брифинг служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Най-фрапантни нарушения са допуснати от "Гранична полиция". В доклада, който цитира министърът, са имената на шеф на РДП, началник на ГПУ - Бургас, началник на ГПУ - Малко Търново и зам.-началник на ГПУ - Малко Търново.

Повечето полицейски ръководители, замесени в случая, са отстранени от длъжност. Утре ще бъдат извършени производства по освобождаването им от служба. Един е подал молба за напускане, а други двама са командировани, каза Иван Демерджиев.

"Най-общо, тези лица, които са замесени в извършването на това престъпление, са били установени, задържани предишния ден. Били са освободени и след като са освободени, са стигнали до Харманли, взели са втори автобус и са се върнали тук и са извършили това, което знаем всички", каза министърът.

Не е била подадена информация, каквото е трябвало да бъде подадена, уточни още той.

Демерджиев разкри, че сигналът към полицейските служителите е подаден 3 минути преди инцидента с автобуса и те не са имали възможност да реагират. "Могло е информацията да бъде подадена 17 мин. преди инцидента", отбеляза служебният вътрешен министър.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!