Обратно към категорията

Настъпва годината на Металния вол

Добавено на: 11.02.2021 08:55
   

Няколко часа остават до настъпването Китайската Нова година, известна още като Лунна нова година. Тя е най-дълъг празник в Поднебесната империя и други страни от Източна Азия.

Празненствата в Китай ще продължат от 12 до 27 февруари. Но официалните почивни дни в страната ще са само седем – от 12 до 18 февруари.

Точното време на настъпването на Лунната нова година е 12 февруари 2021 г. в 05:03 пекинско време, тоест в 19 часа на 11 февруари според времето у нас.

Китайците празнуват не 2021 година, обаче, а 4719 година.

Тази година ще е под символа на Вол и елемента на Метал. Според китайския зодиак, тя ще носи късмет и е идеално време да насочим вниманието си върху взаимоотношенията си с другите хора. Волът е трудолюбив и упорит. 2021 г. ще е времето, в което работата и усилията ще бъдат възнаградени.

През тази година според зодиака не се очакват катастрофални събития, така че може да се смята, че годината ще е подходяща за икономическо възстановяване, за дългосрочни инвестиции.

Тъй като 2021 г. е метална за втора поредна година, цветът ѝ е бялото. Другите цветове, които ще носят късмет в годината на Вола са жълто и зелено, които според Фън Шуй привличат успеха и благополучието. Металните аксесоари ще увеличат късмета.

Според древен мит в началото на всяка нова година китайците са принудени да се скрият от чудовище на име Ниан. Счита се, че то се появява в първия ден на празника, за да опустоши всички населени

места: да изяде целия добитък и събраната реколта.

За да защитят домовете си от Ниан, китайците ги украсяват предварително с червена хартия, сдвоени надписи и картинки с пожелания за щастие, здраве и дълголетие, а също така окачват червени фенери навсякъде.

Когато китайците отиват в дома на близки или съседи, за да ги поздравят за Нова година, е прието да занесат две мандарини, а при напускане на дома им също получават мандарини.

Според китайците, този плод е символ на финансовото благополучие. Лунната нова година се посреща с пищни празненства и с традиционни танци на улицата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!