Обратно към категорията

Натоварено денонощие за пожарникарите в Пазарджик

Добавено на: 18.09.2019 10:04
   

Поредно натоварено денонощие за пожарникарите от региона.  Както вече съобщихме вчера около 14.40ч. беше получен сигнал за пожар в иглолистна гора в землището на велинградския квартал „Анезица“. На мястото на пожара са дислоцирани 2 пожарни автомобила, микробус  и 17 служители от  РСПБЗН-Велинград, 20 лесничеи от ДГС-Чепино и ДГС-Алабак, 20 доброволци от Клуб Офроуд – Велинград. Късно снощи пожарът е локализиран на площ 75 дка (35 дка гора – 15 дка иглолистна и 20 дка смесена) и 35 дка сухи треви, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Пазарджик.

Вчера по обед в РСПБЗН-Белово е получен сигнал за възникнал пожар в стопанска постройка и сухи треви в землището на беловското село Мененкьово. В ликвидирането на произшествието са участвали дежурните смени огнеборци с три противопожарни автомобила и един джип, доброволци от доброволното формирование в Белово и граждани. Огънят е изгасен около 20.00ч. благодарение на задружните усилия на всички екипи на терен. Стихията е унищожила стопанската постройка и се е разпростряла на близо 100 декара сухи треви и храсти. Спасени са няколко къщи, трактор и намиращ се наблизо сеновал. Служители от РУ-Септември са извършили оглед на мястото съвместно с пожарникарите. Установено е , че инцидентът е възникнал в резултат на небрежност от страна на 67-годишния жител на селото Г.Я. Той започнал да вари буркани, а от там огънят се разпрострял в сухи треви и в съседния имот. По случая е образувано полицейско производство.

Въпреки многократните ни призиви продължава нехайното и безотговорно отношение на собствениците на имоти по отношение на нерегламентираното запалване на сухи треви и отпадъци. Овен описаните случаи през изминалото денонощие само пожарите от този вид са наложили намесата на огнеборците в още 9 случая, като са изгорели над 150 декара площи. При установяване на нарушители ще се налагат административни санкции, а при нанесени щети в горския , полския фонд или в частна собственост ще се образуват досъдебни производства, които незабавно ще бъдат докладвани на дежурен прокурор.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!