Обратно към категорията

Националният борд по туризъм настоява за общи мерки срещу разпространението на COVID-19

Добавено на: 20.10.2020 11:47
Снимки: Unsplash.com
   

За общи мерки срещу разпространението на COVID-19 в зимните курорти настояват от Националния борд по туризъм, съобщава БНР. Предложението е мерките да се разработят от държавата, общините, курортите и здравните власти и да се прилагат едновременно на всички места. Ако е необходимо, най-добрите световни практики за безопасност на туристите трябва да се приложат и в зимните комплекси в страната.

В Банско започва подготовката за зимния сезон, като от курорта са категорични, че ситуацията там не бива да се отъждествява с тази в областта.

Ние категорично споделяме становището на Националния борд по туризъм за единни мерки, категоричен е пред БНТ кметът на Банско Иван Кадев. Очакваме да се разработи единна система на ниво министерство на здравеопазването и общини. Споделяме и виждането за единна рекламна стратегия, допълни той.

Вчера имахме заседание на кризисния щаб и взехме единодушно решение. От днес пускам заповед до всички туристически и търговски обекти с мерките, които предвиждаме. Те не са по-различни от разписаното в заповедта на министъра на здравеопазването, но създаваме група, която съвместно с полицейските структури, РЗИ и общината, ще следи строго за спазване на изискванията и ще се налагат санкции.

Категорично - ще предприемем всички мерки за безопасност. Още през лятото е направена методика за всички обекти, обясниха от местните браншови организации.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!