Обратно към категорията

Недоволство сред фермерите заради разпределението на евросредствата

Добавено на: 12.04.2023 08:36
   

24 организации от сектор земеделие и преработка се обявяват  срещу начина, по който Управляващият орган на Програмата за селските райони планира да разпредели оставащите пари от предишния програмен период. В отворено писмо до министерството на земеделието браншът протестира срещу решението парите да бъдат насочени предимно към държавни структури, а не към реално работещите земеделци.

"Харчене като за последно"- така земеделците определят начина, по който Управителният орган на селската програма планира да разпредели оставащите европари. Според писмото на  24 браншови организации-  парите ще бъдат насочени за закупуване на лабораторно оборудване, за дронове и за неясни инвестиции в  държавното дружество "Напоителни системи". Това решение поставя парите в риск да бъдат загубени, смятат авторите на протестното писмо.

И припомнят, че в същото време стотици проекти по мерките за  "Инвестиции в земеделски стопанства" и "Инвестиции в преработка на селскостопански продукти" остават без възможност за финансиране поради липса на бюджет. И по двете подмерки има подадени стотици проекти, които ще се провалят при липса на финансиране, а това ще влоши  и без това тежкото положение в българското селско стопанство, пишат от бранша.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!