Обратно към категорията

НИМХ в протестна готовност, спря информацията за времето

Добавено на: 17.02.2022 07:44
   

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) e в протестна готовност и на сайта на НИМХ няма прогнози, а от днес  спират и прогнозите за медиите. Няма да спираме прогнозите до институциите, защото имаме ангажименти, които са свързани с националната сигурност, заяви за БТА директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов.

Той обясни, че "учените от НИМХ поддържат системите за ранно предупреждение и ако възникне някаква опасност, ще бъде съобщено за нея".

Протестната ни готовност е заради намерението за прехвърлянето на НИМХ от Министерството на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите, каза директорът на НИМХ. "Преминаването на НИМХ към МОСВ е отпаднало от преходните и заключителните разпоредби на проектозакона за бюджета за 2022 г., но е прехвърлено като текст в Закона за водите", каза проф. Христомир Брънзов. 

"Продължаваме да работим в оперативен режим, но протестираме против правените промени в Закона за водите, касаещи НИМХ, без обсъждането им и преминаването през законова процедура", заявяват учените от Националния институт по метеорология и хидрология.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!