Обратно към категорията

Нощните клубове, баровете и дискотеките отварят врати

Добавено на: 29.04.2021 08:54
   

Нощните клубове, дискотеките и барове отворят врати от днес. Те могат да работят при строги мерки за сигурност, като ще се допуска използването на не повече от 50% от капацитета им. Това е поредна стъпка по пътя на отхлабването на рестрикциите срещу разпространението на коронавируса у нас, съобщават от Нова.

След като от 1 април врати отвориха заведенията с маси на открито, от 12 април се разреши да работят и закритите части на ресторантите, но отново при ограничени работно време и капацитет. От 16-и пък са разрешени и посещенията в игралните зали и казина.

„Днес голяма част от нощните заведения ще отворят. Мерките са сравнително ясни още от предишния път, сега има и няколко допълнителни. При нас поставихме и пречистватели на въздуха. Взели сме и още един член на екипа, който да следи за спазване на мерките. Сигурен съм, че нашите клиенти са достатъчно интелигентни”, коментира Пейо Филипов, който е собственик на заведение.

„В нашето заведение не се наложи да уволняваме хора. Има обаче около 30% от служителите, които намериха алтернатива в друга работа, за да се издържат и които за момента отлагат връщането си в бара до есента”, каза още той.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!