Обратно към категорията

НОИ ограничава достъпа до електронни портали заради профилактика на системите от 18-и до 22 април

Добавено на: 12.04.2024 10:10
   

Временно няма да функционират специализираните портали на Националния осигурителен институт (НОИ), от 18-и до 22 април, включително. Причината е извършване на планова техническа профилактика на основни системи на НОИ. Това съобщиха от пресцентъра на осигурителния институт.

Ограничен достъп ще има до електронните портали, чрез които от задължените лица - осигурители, органи на медицинската експертиза и лечебни заведения, се извършва регистрация на потребители с КЕП (Квалифициран електронен подпис) за подаване на данни; подаване на данни към НОИ и тест на данни с КЕП, както чрез уеб-приложения, достъпни в сайта на НОИ, така и чрез уеб-услуги, интегрирани с информационните системи на потребителите; оперативни справки от регистрирани потребители с КЕП; достъп до издадени документи (чрез изпратен линк) с КЕП.

Всички те са свързани с дейността на НОИ по изплащането на парични обезщетения за болест и майчинство, подаването на данни за издадените болнични листове от органите на медицинската експертиза и подаването на данни от издадени еПротоколи за извършени услуги по профилактика и рехабилитация.

Електронната услуга „Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО“ също няма да е достъпна през този период. Не се планира прекъсване на достъпа до справочните услуги и онлайн заявяването на административни услуги, но са възможни смущения при тяхното използване, уточниха от НОИ.

Осигурителните плащания ще се извършват в срок и съобразно с обявения от НОИ календар за месеца.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!