Обратно към категорията

НОЩ: Всяка пета положителна проба е съмнителна за новия коронавирус

Добавено на: 19.01.2021 12:07
   

Почти всяка пета положителна проба за COVID-19 е съмнителна за новия вариант на коронавируса, който е много по-заразен. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски на днешното работно съвещание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов. Очакват се резултатите от изследванията, но това трябва да заостри вниманието, изтъкна Мутафчийски.

Окончателното решение за отпускането на мерките в определени сектори и бизнеси ще бъде докладвано на премиера Борисов в четвъртък, но при отбелязване на нов ръст на заболеваемостта и сериозен натиск върху лечебните заведения, ограниченията ще бъдат преосмислени и отново затегнати, съобщават от правителствената пресслужба.

Трайните тенденции със справянето със заболеваемостта от COVID-19 позволяват на 4 февруари т. г. от началото на втория учебен срок по определена схема да бъде възстановено присъственото обучение на ученици от 5 до 12 клас.

По думите на премиера разхлабването на мерките за фитнесите и спорта трябва да се въвежда паралелно с възстановяването на присъствените занимания в училищата.

Министър-председателят Борисов акцентира също и върху определянето на възможността ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22,30 ч вечерта. Не на последно място трябва да се помисли и магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове, категоричен бе премиерът Борисов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!