Обратно към категорията

Нова платформа свързва нуждаещи се с доброволци

Добавено на: 07.04.2020 15:21
   

Нова платформа за взаимопомощ свързва нуждаещи се възрастни или трудно подвижни хора и доброволци. Всеки самоизолирал се, който има нужда от набавянето на хранителни и други продукти, може да се обърне за помощ към платформата, за да получи необходимото до няколко часа. Целта е да се подпомогне работата на общинските предприятия „Социален патронаж“, както и на кметствата в страната.

Приложението „Помогни.нет“ е създадено специално за ситуацията на наложената социална дистанция. Чрез него всеки може да се регистрира като нуждаещ се от помощ или като доброволец, обяснява един от създателите на платформата Ивайло Мирчев: „Ако си се регистрирал като нуждаещ се от помощ, попълва се заявка, например: два хляба, пет яйца, три кофички кисело мляко. Натискате „изпрати“ и автоматично най-близкият до вас доброволец получава вашата заявка като нотификация на смартфона си“.

Над 1500 доброволци вече са се записали и помагат в цялата страна, а целта е приложението да работи и в помощ на общините: „Тук  от Сдружението на общините влязоха в контакт с нас. Предоставили сме пълната информация. Обърнахме се и към държавата в лицето на вицепремиера Томислав Дончев, като му предложихме да използва държавата тази платформа, за да организира доброволците на държавно ниво“.

За съдействие към платформата „Помогни.нет“ се обръщат не само възрастни и нуждаещи се хора, но и много лечебни заведения, тъй като в редица от тях все още липсват предпазни средства, казва още Ивайло Мирчев:

„И започнахме да доставяме за здравните заведения, които отправят молба към нас, и маски, и шлемове, и предпазни облекла“.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!