Обратно към категорията

Новата учебна година ще бъде открита и в затворите

Добавено на: 15.09.2020 12:06
Снимки: Pixabay.com
   

Новата учебна година ще бъде открита и в местата за лишаване от свобода, съобщава БНТ. От 6443 лишени от свобода във всички затвори, 986 са включени в учебната дейност през 2020/2021 г., сочи справка на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1-ви до 12-ти клас. Тази година първокласниците в местата за лишаване от свобода са 75.

Най-висок е броят на учениците в София – 232. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 207, в единствения затвор за жени в Сливен – 48, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца –24.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода ще протича съгласно утвърдените от Министерството на образованието и науката „Насоки за работа в системата на училищното образование през учебната 2020-2021 г. в условията на Ковид-19“ и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването.

В случай на влошаване на епидемичната обстановка са набелязани алтернативни форми на продължаване на образователния процес.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!