Обратно към категорията

Няма да глобяват пенсионери за пазаруване след 10 часа

Добавено на: 13.11.2020 15:01
   

Няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си е купил хляб в 10:30 часа, увери вътрешният министър Христо Терзийски. Глоби ще се налагат, едва след като са отправени няколко предупреждения към определено лице. Това увери Терзийски в ефира на „Здравей, България”. Той обяви, че вече има и две ефективни присъди за неспазване на наложена карантина.

В борбата с пандемията участват и екипите на МВР. От март до момента, близо 450 хиляди българи са били поставени под карантина. Към днешна дата те са над 50 хиляди.

МВР следят дали се спазват разпоредбите на здравните власти. Вече има случаи, при които хора са стигнали до затвора, защото не са спазили мерките. От 13 март досега са съставени 24 195 акта, от тях близо 19 хиляди са за неносене на маски. Присъдите за нарушаване на карантината са 644, като повечето от осъдените са получили глоби. Има две ефективни присъди.

„Основен инструмент на МВР е отправянето на предупреждение. Първо се отправя устно такова. Ако това противоправно деяние не спира, можем да издадем писмен протокол. Едва след това, ако човек е настоятелен да нарушава правилата, може да се пристъпи към санкция, която е предвидена в разпоредбите”, обясни той.

Относно заповедта на здравния министър за „зелен коридор” за пенсионерите, Терзийски обясни, че охраната в магазина няма право да ни иска лични карти. Министърът няма и информация за сигнали, че възрастни хора не искат да напускат търговските обекти след 10 часа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!