Обратно към категорията

Няма да има цех за пластмаса в Яхиново

Добавено на: 06.03.2020 13:50
   

Цех за преработка и рециклиране на пластмасови изделия в с. Яхиново няма да има. Инвестиционното предложение е оттеглено от самите вносители, обясни кметът на селото Софка Скоклева. Останала част от инвестиционното предложение за изграждане на склад за нехранителни стоки обаче остава.

Софка Скоклева каза, че мотивите за оттеглянето на първата част от предложението не са ясни. Хората от селото продължават да имат резерви по отношение изграждането на склад, защото все още не се знае за какво ще бъде използван. Очакват да бъде входирано официалното предложение, но ако е в разрез с интересите на хората няма да го позволят категорична е Скоклева. Тя допълни, че нямат против инвеститорски интерес към селото, но не с цената на качеството на живот на живеещите там.

Припомням, че в началото на месец декември жителите на село Яхиново организираха протест и подписка, с които казаха, че не желаят в населеното място да бъде изграден цех за преработка и рециклиране на пластмасови изделия. Имаше и сформиран инициативен комитет, който изпрати протестни писма до всички институции имащи отношение към издаването на разрешителни.

Източник: dnews.bg

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!