Обратно към категорията

Няма сериозни нарушения при проверките на училищните автобуси

Добавено на: 26.09.2023 12:00
   

Не са констатирани сериозни нарушения при проверките на училищните автобуси, съобщи Министерството на транспорта и съобщенията. Резултатите са получени след специализиран контрол на над 1200 училищни автобуса, който се проведе от 1 до 21 септември 2023 г. 

В хода на проверките инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са съставили шест акта. Един водач е санкциониран за управление на превозно средство, в което са монтирани три седалки повече от записаните в свидетелството за регистрация и не е представил разписание за специализиран превоз. При друг от случаите водачът е управлявал автобус с дигитална карта за тахограф на друг водач. Три автобуса са били с изтекъл технически преглед, а при един е липсвал заверен списък на пътниците. 

Проверките стартираха в началото на септември по разпореждане на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Те са част от мерките на правителството за подобряване на пътната безопасност. Основната цел на предприетите действия е да се проверят превозвачите дали отговарят на всички изисквания за превоз на деца и ученици, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства. 

За да се осигури безопасност и сигурност на превозите на деца и ученици е предвиден контрол през цялата учебна година и по време на ваканциите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!