Обратно към категорията

Обезвреждането на животински отпадъци - на километър от населени места

Добавено на: 11.01.2021 09:06
   

Площадките за обезвреждане на животински отпадъци трябва да се намират не по-близо от 1 км от населени места и не по-близо от 100 м от републикански пътища. Това гласи предложение на  Министерството на земеделието за промяна в наредбата, регламентираща тази дейност, съобщават от БНР.

Тъй като транспортирането е нежелателно поради повишен риск  от разпространение на заразни болести, страничните животински  отпадъци трябва да бъдат обезвреждани на място. Това ще се одобрява от комисия, назначена от кмета на общината, в която се включват представители на всички заинтересовани институции, като комисията ще се съобразява с изискванията за отстояние до границите на урбанизираните територии и с ограниченията, свързани със санитарно-охранителните зони около водоизточниците и съоръженията за питейно-битово водоснабдяване.

В проектонаредбата са посочени и конкретните изисквания към начина, по който трябва да се обезопасяват ямите за загробване на отпадъците.

Според документа, ако на дадена територия на община няма възможност за такава площадка, подобен терен ще се търси на подобна или близка община.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!