Обратно към категорията

Областният управител на Хасково в оставка: За клеветническата кампания срещу мен ще защитя правата си по съдебен път

Добавено на: 30.11.2022 08:18
   

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал оставката си, съобщи от парламентарната трибуна служебният премиер Гълъб Донев в отговор на въпрос на народния представител от БСП Смиляна Нитова за сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми.
Донев каза, че тече разследване, което трябва да покаже дали сигналът е основателен. Той беше подаден от Българска легия Антимафия до президенството. В него се твърдеше, че Ангелов получава по 100 000 лева месечно, за да покровителства канал за внос през границата.
Минко Ангелов потвърди, че е в отпуск и е депозирал оставката си, защото по неговите думи това изисквал новият морал. В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е Мартин Узунов, посочва Haskovo.info. 
Ангелов заяви, че е сигурен в себе си и отрече да е участвал в контрабандни канали. Той допълни, че е очаквал тази атака, след като е подал сигнал срещу незаконно строителство на 18 дка паркинг до Капитан Андреево.
„Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме сериозни финансови интереси на Капитан Андреево – лабораторията, златния гьол, пункта за почивка“, каза Ангелов, цитиран от Haskovo.info.
Той очаква разследването да приключи до края на седмицата с доклад. 
Минко Ангелов публикува и във Фейсбук своя позиция: „Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции въпреки това, че изнесената информация е пасквил съшит с бели конци и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост. Аз съм в отпуск, за да няма съмнение, че оказвам контрол върху проверката на компетентните органи. Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършваните от тях действия. 
Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. През целия си житейски път винаги съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност винаги съм се борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен. Като представляващ институцията Областна администрация-Хасково и положил клетва като областен управител на Хасково винаги съм работил, спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани. За клеветническата кампания организирана срещу мен ще защитя правата си по съдебен път. Искрено вярвам в безпристрастността и прозрачността на правораздавателните органи. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува и ще докажа правотата си“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!