Обратно към категорията

Обмисляме да предоставим на Украйна бронетранспортьори

Добавено на: 13.07.2023 11:02
   

В Народното събрание е внесено проекторешение за предоставяне на Украйна на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части, с отпаднала необходимост от складовете на Министерството на вътрешните работи (МВР). Това съобщи пред журналисти депутатът от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев. Под предложението са се подписали депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Мирчев каза, че става въпрос основно за бронетранспортьори и друга бронирана техника. Става дума за техника, която не се използва от "Жандармерията", тя е с отпаднала необходимост, уточни той.

Мирчев посочи, че тази техника е закупена по време на т.нар. Възродителен процес и за нея се дават пари за съхранение и поддръжка, тя никога не е използвана от бившите вътрешни войски и сега "Жандармерия". Произведена е 60-те години на миналия век, част от нея работи под някаква форма, част от нея - не, става дума за техника, въоръжение и резервни части, разясни той. По думите му очевидно има интерес към нея от страна на Украйна.

По никакъв начин няма да нарушим боеспособността на Българската армия, заяви депутатът. 

Ивайло Мирчев коментира, че количеството е класифицирана информация и МВР ще вземе решение, но със сигурност би трябвало да говорим за около сто броя техника. С проекторешението се възлага на Министерския съвет да предприеме необходимите действия за предоставяне на тази помощ на Украйна. По думите на Мирчев това проекторешение е било задача номер едно за премиера, министрите на вътрешните работи и на отбраната. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!