Обратно към категорията

Оборудват колите на Пътна полиция с пос-терминали

Добавено на: 25.01.2023 09:17
   

До месец ще започне оборудването на патрулните автомобили на Пътна полиция с пос-терминали за плащане с карти, съобщи заместник главният секретар на МВР Станимир Станев по БНР. Така, когато гражданите бъдат спирани и глобявани, ще им бъде предлагано да заплатят глобата си още на пътя с банкова карта.
МВР отчита намаление на битовата престъпност и увеличение на разкриваемостта. Този месец полицията отчита 7,5% по-добра разкриваемост от миналата година.
Станимир Станев, заместник главен секретар на МВР посочи, че кражбите са с най-голям процент от извършените престъпления. На следващо място са грабежите и незаконното отнемане на МПС.
От миналата година е въведена автоматизирана информационна система "Териториална полиция" в Габрово, припомни заместник главния секретар на МВР. По думите му идеята е тя да стане национална и в нея да се включи и домашното насилие.
Със системата ще се поддържа информация за домашните насилници на национално ниво. Целта е да се приобщи и местната власт в малките общини - да бъдат изградени технически системи, които да имат възможност с инелигентен софтуер да правят превенция и да пресичат престъпления, особено за рискови групи граждани.
Има увеличение през миналата година на телефонните измами, обяви Станимир Станев. Измамниците използват съвременните технически средства и са изключително мобилни, но това не ограничава българската полиция, коментира главният комисар и изтъкна добрата съвместна работа в тази посока със съседните държави. По думите му голяма част от телефонните измамници са извън България, а самите измами се извършват на наша територия чрез посредници.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!