Обратно към категорията

Общо 17 болници в страната са подпомогнати от Националната кампания "Жълти Стотинки" през годините

Добавено на: 24.03.2021 15:28
   

Днес ще ви запознаем с националната кампания Жълти Стотинки. Акцията стартира на 1 март 2008 година и е под мотото „Деца помагат на деца“. Сред главните й цели са събиране на 1, 2 и 5 стотинки, с които в последствие да се закупуват различни техники за детските отделения в болниците от цялата страна, както и извършване на възпитателна дейност сред малчуганите, за да се научат да бъдат съпричастни към останалите. Всяка година, след проучване на градовете и болниците в страната, и след събрание, се избира лечебното заведение, което има най-голяма нужда от помощ. След това, когато изборът стане ясен и парите събрани, средствата безвъзмездно се предоставят на определената болница.

„Тази година акцията се осъществява за МБАЛ-Шумен, а през миналата успяхме да съберем и с помощта на деца, които се включиха в инициативата, да предадем средства на болницата в Монтана.“, коментира за 999 Георги Стойчев, който е официален представител на кампанията Жълти Стотинки.

Всяка година на 1 юни и 6 декември, на различни места в страната, се осъществяват мероприятия навън, където хората могат да носят стотинките си и да се включат в каузата. Тази година, провеждането зависи от хода на пандемията, категорични са от организаторите.

„Стационарни пунктове и координатори имаме в цялата страна, но повече информация хората могат да намерят на нашия сайт Stotinkite.com или на фейсбук страницата ни Жълти Стотинки.“, коментира още Георги Стойчев.

Акцията тече вече 14 години и до този момент подпомогнатите болници са общо 17 на брой, а парите, които са събрани и вложени в различни лечебни заведения са около 500 000 лева. За сравнение в самото начало, през 2008 година, парите, които са били събрани са около 4000лв, а през 2019 – около 100 00лв.

„В Ямбол все още нямаме изграден конкретен пункт за събиране на стотинки, но се надяваме в най-скоро време това да се промени. Нашата цел е да разпространяваме каузата и искаме тя да се разраства.“, споделя още Георги Стойчев.

Екип 999


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!