Обратно към категорията

Общо 8455 автомобили са проверени в рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата

Добавено на: 16.10.2022 08:40
   

Общо 8455 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата сочат междинните резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщават от МВР.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 ч. в събота.

​Извършен е контрол на 10 790 водачи и пътници. Съставени са 2175 фиша и 550 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а петима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода „линеен контрол" са проверени 3518 моторни превозни средства и 4366 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 888 фиша и 245 акта. Установени са седем водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и осем - с над 1,2 промила. Петима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от МВР.

Полицейските проверки на водачи на автомобили зачестиха в цялата страна в последните месеци, след редица случаи на катастрофи с жертви, при които беше установена употреба на алкохол и забранени субстанции в кръвта на причинилите произшествията.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!