Обратно към категорията

Обсъждат еднократна корекция на сгрешени винетки

Добавено на: 17.03.2022 10:46
   

Промени в Закона за пътищата ще дадат възможност гражданите еднократно да коригират закупена електронна винетка, ако са допуснали техническа грешка при въвеждане на данните за техния автомобил. Ще се позволи поправка на до два от символите в регистрационния номер на автомобила.

Промените са по предложение на Министерството на регионалното развитие и са публикувани за обществено обсъждане. Продиктувани от множество сигнали на граждани, които са закупили съвестно винетка, но са сгрешили символ в регистрационния си номер.

Предвижда се поправената винетка да е валидна до същата дата, до която е била валидна първоначално купената, но сгрешена винетка. 

Остава в сила възможността за коригиране на категорията и на държавата на регистрация. Законопроектът предвижда още да не бъде търсена административно-наказателна отговорност за периода, в който гражданите са ползвали републиканските пътища със сгрешената винетка - ако имат издадени актове, да не се издава наказателно постановление, а ако има издадени електронни фишове, те да бъдат анулирани.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!