Обратно към категорията

Обсъждат подкрепа за фирмите и след извънредното положение

Добавено на: 08.04.2020 15:50
   

Една от мерките, които се мисли в момента, е възможността да бъдат подкрепени работодатели с 40 процента от минималната работна заплата и осигуровките за това в рамките на два месеца след изтичане на възможността за ползване на схемата 60/40. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в МС.

Мисли се и за подкрепа на безработните по отношение на обучение, валидиране на умения, бързо кариерно ориентиране и планиране, така че да бъдат насочени към сектори, които ще се нуждаят от хора, които да работят в тях след периода на кризата, каза Сачева.

Около 300 милиона лева по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат насочени към последващи мерки за подкрепа на пазара на труда - за субсидирана заетост в подкрепа на работодателите, както и за мерки за безработните след кризата, след като мине извънредното положение, каза Сачева.

В рамките на социалните институции няма да се изплащат допълнителни възнаграждения. Единствено и само хората, които в момента са на терен и работят в тежки условия, с голям обем работа и с висок риск, ще получат допълнителни възнаграждения, каза още министър Сачева.

Снимка:БГНЕС


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!