Обратно към категорията

Обсъждат проблемите на лозарите от Югоизточна България

Добавено на: 20.08.2020 08:08
Снимки: Pixabay.com
   

Лозари и винари от Югоизточния регион ще се съберат в Поморие, за да обсъждат проблемите в бранша от 11,00 часа.

Лозарите искат субсидия от 30 стотинки за килограм грозде още тази есен. На работната среща в Поморие днес се очаква да присъстват д-р Лозана Василева - зам.-министър на земеделието, храните и горите, инж. Красимир Коев - директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Йордан Чорбаджийски - председател на Националната лозаро-винарска камара. 

Ще бъдат дискутирани очакванията около гроздобера тази година, произведено винено грозде, количества, сортов състав и цена. Ще бъде дискутирана с представители на Министерството на земеделието, храните и горите възможността за отпускане на субсидия за фактурирано грозде по 0,30лв./кг. от тазгодишната реколта, както и възможността за назначаване на браншово представителство със статут на консултативен съвет към министерството.

Ще бъдат обсъдени и сроковете за изплащане на финансово подпомагане по програма di minimis в размер на 25 лв./дка, но не повече от 25 000 евро на бенефициент и 30лв./дка на финансово подпомагане в следствие пораженията от COVID-19, но не повече от 7 000 евро на лозарско стопанство, както и възможности за промяна на текстове в трудовото законодателство касаещи влизане в сила на срочни договори за наемане на работна ръка по време на гроздоберна кампания и отпадане на еднодневните такива.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!