Обратно към категорията

Обучават наказателни съдии за престъпления с европейски средства

Добавено на: 22.11.2019 14:56
   

Наказателни съдии от Бургас, Сливен и Ямбол, както и прокурори от  Апелативна прокуратура – Бургас участваха в обучение на тема: „Проблеми и съдебна практика относно престъпления със средства от Европейския съюз“.

Лектор по темата бе съдия Пламен Дацов от Апелативен съд – София. В началото беше представен доклад за обобщаване практиката на съдилищата от района на Апелативен съд – Бургас. Магистратите обсъждаха вътрешното законодателство свързано с еврофондовете, международните правни аспекти и международните правни актове за този вид престъпления.

По същото време съдии по гражданско и търговско право от съдилищата в района на Апелативен съд – Бургас дискутираха върху проблемите на потребителската защита по договорите за кредит и задължителна съдебна практика. Лектор на обучението беше съдия Тотка Калчева,  председател на Първо търговско отделение на Търговската колегия на Върховния касационен съд. Сред темите на дискусии бяха практиката на Съда на Европейския съюз по тълкуване на Директива 93/13 ЕИО на Съвета относно неравноправните клаузи в потребителските договори – актуални решения, както и актуалните решения от практиката на ВКС по неравноправни клаузи в договорите за кредит.

Обученията са организирани от Апелативен съд – Бургас, който е партньор по на Националния институт на правосъдието по проекта „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието“ по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по  Оперативна програма „Добро управление“.
Източник: Делник


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!