Обратно към категорията

Официалният старт на летния сезон ще бъде даден на 21 май

Добавено на: 20.05.2023 11:45
   

Летният сезон тази година ще бъде открит на 21 май в курорта "Св. св. Константин и Елена". Това съобщи за Радио Варна проф. Стоян Маринов, декан на факултет "Управление" в Икономическия университет във Варна, дългогодишен директор на Колежа по туризъм и автор на учебници. "Мястото не е случайно, тъй като курортът чества 115 години туризъм тази година", подчерта Маринов.
Първите хотели в "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена" вече са отворили и посрещат чуждестранни туристи. Най-многобройни по традиция са румънците, интерес проявяват и туристите от Полша и Германия. Румънците идват почти всеки уикенд тук, защото им е близо, а основно ги привлича кулинарният туризъм.
Голям румънски туроператор организира информационен тур по нашето Черноморие. "Ще ги разведат, ще имат срещи с хотелиери, ресторантьори  - това е полезна информация, която ще доведе до засилен интерес към нашето Черноморие", акцентира Маринов.
Голяма част от туристите сега идват по линия на културно-познавателния туризъм.
Очакванията са тази година да се стигне нивото на предкризисната 2019-а като брой туристи и приходи от нощувки. 
Проф. Стоян Маринов като ръководител на 10-членен колектив заедно с екипа си тази година ще получат колективната Награда "Варна" за монографичния труд на тема "Мониторинг на устойчивото развитие на морска туристическа дестинация", публикуван на английски език в издателство "Кеймбридж - Великобритания".
"Пет години назад изследваме развитието на туризма по Българското черноморие във Варна в Бургас, Варна и Добрич. Дават се насоки за тяхното развитието им", посочи Маринов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!