Обратно към категорията

Около 3 километра опашка от автомобили на ГКПП "Кулата-Промахон"

Добавено на: 03.07.2020 08:12
   

Натоварено денонощие отчетоха граничните власти на ГКПП "Кулата-Промахон".

Вчера привечер се стигна дотам, че колоните от автомобили, пътуващи за южната ни съседка, бяха по-дълги от тези за тировете.

Тази сутрин трафикът на граничния пункт към Гърция е доста по-спокоен, опашката от автомобили е малко над 3 километра, но пропускането е доста по-бързо от вчерашното.

"Знаехме, че ще има задръстване, знаехме, че ще чакаме. Трафикът няма да ни откаже, отиваме за 4 дни на море. Попълването на е-декларациите не ни затрудни, имаме QR кодове", сподели пред камерата на БНТ пътуващ към плажовете на Средиземноморието наш сънародник.

Иначе на пункт "Капитан Петко Войвода" гръцките гранични власти пропускат всички превозни средства на тяхна територия от страни от ЕС, не се пропускат хора от трети страни, именно затова и на "Кулата" има доста чакащи туристи с автомобилите си от Сърбия.

На "Маказа" и Ивайловград се пропускат всички, а на "Илинден-Ексохи" се пропускат само товарни автомобили и сезонни работници, но след като представят документ и трудов договор, че ще работят в южната ни съседка.

БНТ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!