Обратно към категорията

Около 42 000 възрастни получават почасови услуги в своя дом

Добавено на: 07.05.2020 12:07
   

Близо 42 000 възрастни, хора с увреждания и лица в риск получават почасови услуги в дома си с услугата "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщава Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

240 общини вече имат подписани договори на обща стойност близо 68 млн. лева.

Над 12 500 души се посещават в домовете им от медицински специалисти и социални работници. Останалите близо 30 000 възрастни, с увреждания и хора под карантина получават подкрепа в условията на пандемията от COVID-19. Служителите от "Патронажната грижа" им доставят храни, лекарства и други продукти от първа необходимост. Хората от рисковите групи, които не напускат домовете си, получават подкрепа и чрез заплащането на битови сметки и съдействие за неотложни административни услуги.

Поради големия интерес от страна на общините, Управляващият орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" удължи срока за кандидатстване по Компонент 3 на операция "Патронажна грижа" до 29 май 2020 г. Така повече хора ще получат необходимите им стоки или услуги у дома и няма да се налага да излизат.

Offnews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!