Обратно към категорията

Окончателно: Можем да почиваме в Царево с палатка и каравана

Добавено на: 24.04.2021 10:13
   

Върховният административен съд потвърди отмяната на забраната в Царево да почиваме с палатки, каравани и кемпери. Решението на магистратите е окончателно.

Забраната беше въведена през май 2019 г. с приета от Общинския съвет Наредба за опазване на обществения ред и околната среда на територията на Община Царево. По жалба на Дончо Бораджиев от Велико Търново на 1 октомври м.г. Административен съд – Бургас обяви за нищожни разпоредбите на чл. 27, т.16, чл. 27а и чл. 27б от наредбата. Те съдържаха забрана, както туристи да ползват палатки, ремаркета и полуремаркета за обитаване или къмпинг, тип каравана и други съоръжения за къмпингуване и бивакуване в имоти на територията на община Царево, без издадено по надлежния ред разрешение от главния архитект на община Царево, така и собствениците на частни терени да разрешават къмпингуване в своите имоти. Предвидените санкции бяха от 200 до 2000 лв.

Съдът постановява, че Общински съвет-Царево е превишил правата си, тъй като обществените отношения, свързани с къмпингуване и бивакуване с туристическа цел, включително разполагането на палатки, ремаркета и полуремаркета за обитаване или къмпинг, тип каравана и други съоръжения, са предмет на регламентация от Закона за устройство на черноморското крайбрежие, а по неговото приложение наредби могат да издават само министрите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!