Обратно към категорията

Оперната прима Соня Йончева е новият посланик на УНИЦЕФ за България

Добавено на: 03.11.2021 11:49
   

Талантливата българска оперна певица Соня Йончева е новият национален Посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България. Тя ще бъде застъпник за правата на децата, включително правото на здравеопазване, образование, равенство, закрила, и ще насърчава социалните промени и участието на децата в изграждането на тяхното мечтано бъдеще, съобщиха от УНИЦЕФ.

"Подкрепата за УНИЦЕФ в България е много важна за мен. УНИЦЕФ дава глас на децата и създава по-добър свят, в който те могат да се развиват и да реализират собствения си потенциал. Да можеш да помогнеш и да си част от тази кауза е прекрасно. Аз съм израснала в България, стремейки се да стана оперна певица, и изпитвам силна лична ангажираност към децата в родината си", посочва Соня Йончева, цитирана в съобщението.

Тя допълва, че би искала да покаже на децата, че мечтите наистина могат да се сбъднат, ако вярват в тях и ако следват пътя си непрекъснато.

Оперната певица се присъединява към усилията на УНИЦЕФ България да повиши осведомеността за значението на образованието и в подкрепа на психичното здраве на децата и младежите. Особено във времената на безпрецедентна криза и глобална пандемия, изкуството и музиката предлагат убежище и механизъм за справяне с "новото нормално", посочват от УНИЦЕФ.

"Чрез моето изкуство се надявам да вдъхновя децата и младите хора никога да не губят гласа си, да станат по-силни и да подкрепят промяната на света, в който искаме да живеем", казва Соня Йончева, цитирана в съобщението.

От 3 ноември 2021 г. тя поема официалната си нова роля като национален посланик на УНИЦЕФ в България и заема място сред видни личности, които допринасят за мисията на УНИЦЕФ да промени живота на децата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!