Обратно към категорията

Още 400 военни и техника се включват в разчистването след наводненията

Добавено на: 15.09.2022 08:22
   

Очаква се днес в най-пострадалите от наводненията села Каравелово, Богдан и Слатина държавата да изпрати допълнителна техника и военен персонал, които да помогнат за разчистването им.

Служебният премиер Гълъб Донев уточни:

"В почистването ще се включат допълнително 400 военнослужещи и техника. В петък служители от областна и общинска администрация в Пловдив и съседните области ще са в наводнените села, за да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората".

Вчера от правителството обявиха и че ще отпуснат още 200 хиляди литра питейна вода от Държавния резерв за покриване на нуждите на хората.

Все още водата в цялата община Карлово не става за пиене и готвене. Възстановено е обаче електрозахранването в засегнатите райони.

Училища в София и страната призоваха родителите и учениците да дарят за пострадалите в Карловско парите, които биха отделили за букети цветя за учителите по повод първия учебен ден.

"В трудни времена, повече от всякога се нуждаем от морални ценности и пример, които да предадем на децата си. Заедно сме силни и така успяваме", това пишат от Националната природоматематическа гимназия в София, където е открита и дарителска сметка, чрез която може да бъде направено дарение за децата в Карловско.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!